Mökki ilman mukavuuksia

Nykyisin kaikissa lomaesitteissä on vuokrattavana mökkejä kaikilla mukavuuksilla. Mukavuuksiksi lasketaan muun muassa kaikki mahdollinen kodin elektroniikka. Ja lähtötilannehan on tietenkin se, että oletettavasti joka mökissä on sähköt ja juokseva (lämmin) vesi.



Meidän mökillä ei siis ilmeisesti ole mukavuuksia lainkaan. Ellei mukavuuksiksi lasketa esimerkiksi seuraavia:



  • takkaan voi lyödä elävää tulta omasta metsästä hakatusta puusta. Sitä kun katselee, on lähes kuin olisi eläwissä kuwissa. Takkatuleen tuijottaminen päihittää helposti huonon (tai vähän paremmankin) elokuvan katsomisen.



  • ulkohuussissa haju hälvenee nopeasti ilman erillistä tuuletusta ja siellä asioidessaan on mukava pitää vaikka ovi auki ja katsella edessä siintävää järvimaisemaa. Joka tällä hetkellä on kylläkin jäätynyt järvimaisema. Mutta silti. Kaunista.



  • sähkövalon sijaan on mukavaa polttaa kymmeniä kynttilöitä, sillä kaikkihan sen tietävät, että nainen näyttää kauneimmalta juuri kynttilänvalossa! Tunnelmakin on tietysti ihan eri kuin hehkulampun alla.



  • risusavottaa riittää ympäri vuoden, ja kokon voi halutessaan laittaa vaikka lähestulkoon keskelle pihaa. Jotain hyötyä on siis siitäkin, ettei tontti ole täynnä kukkaistutuksia tai laattapolkuja tai japanilaisia kivipuutarhoja ynnä muuta.



  • järvivesi tekee hiukset pehmeämmiksi kuin vesijohtovesi. Hauiskin kasvaa, kun raahaa kymmenen ämpärillistä vettä rinnettä ylös saunaan (vaikka tästähän minä en tiedä enää juuri mitään, kun selkävaivan takia tulee nykyään harvoin kannettua itse vettä).



  • pakkasöinä tähdet näkyvät kirkkaampina kuin sähkövaloilla valaistujen mukavuusmökkien pihoilla. Ja lukuisat ulkotulet eivät haittaa tähtien katselua. Mun mielestä.



Jep jep. Mä vaan niin tykkään olla meidän mukavuuksettomalla mökillä. Ehkä se on niin, että yksinkertaiselle ihmiselle riittää yksinkertaiset huvit?!?







9 kommenttia:

Susikairan akka kirjoitti...

Meidänkin mökki on mökkimökki eikä mikään huvila. Lisäksi sinne pitää kävellä metsiä myöten tai mennä veneellä/kelkalla. Kummasti ajatukset nollaantuu, kun tekee töitä lämmön ja veden saamiseksi=) Juokseva vesi, kunhan vaan jaksaa juosta;D

Eija/Tässätalossa kirjoitti...

Heh, samanlainen juokseva vesi meilläkin ;) Kerran olin "mökillä", jossa oli ihan kaikki "herkut": saunakin oli sähköinen. Ei saakeli! Tosi mökkifiilis.

Susikairan akka kirjoitti...

Haastoin sinut! Käyhän hae blogistani:)

Anonyymi kirjoitti...

Hieno mökkipostaus sinulla! Juuri noin meidänkin mökillä eli olen sanasta sanaan samaa mieltä kaikissa nuissa kohdissa :)

Meillä on vasta tänä vuonna hankittu neljän tähden **** epämukavuuksilla varustettu mökki. Yksi tähti * menee siitä, kun on kaasuhella ja -jääkaappi :)

Eija/Tässätalossa kirjoitti...

Heh, meillä on sitten kans neljän tähden mökki, kun on kaasuhella ja jääkaappikin. Ai mutta laskeeko aurinkopaneelilla toimivat valot pisteytystä? Ehkä vähän. Tosin viime viikonloppuna ei saatu jostain syystä valoja ollenkaan. Joka tapauksessa, tervetuloa tummaan purppuraan Ruska! Käyn vastavierailulla piakkoin...

Anonyymi kirjoitti...

Asiaa. Hei Sistö, myskylyhdyt unohtu. Pikkasen upea hämy saunassa syssyllä ja talvella ko laittaapi lyhdyt ikkunan taakke ulos naulaan. Voi jeekale. Minä lähen mökille saunomaan. -Pratö-

Eija/Tässätalossa kirjoitti...

Sä oot niin oikeassa taas, Pratö. Ylihuomenna lähdetään saunomaan myrskylyhtyjen upeassa hämyssä :)

Sirkku kirjoitti...

Ihan samaa mieltä kanssasi, nykyajan mökit ovat melkein aina varustettu kaikilla mukavuuksilla. Sekin on tietenkin mielipide kysymys. Joskus on kyllä ihana olla lämmin tupa valmiiksi ja sisävessa varsinkin kun ulkona on kiperä pakkanen mutta toisaalta onhan siinä oma tunnelmansa :)

Teuvo kirjoitti...

Mökki ilman mukavuuksia tuo kyllä tunnelmaa mutta en ole kertaakaan katunut kun hankin sähkölämityksen ja kunnon vessan mökille. Kyllähän siinä niin helpommalla pääsee ja säästää vielä aikaakin.