Syntymäpäivälahja ja verenpaineen nostattamista

Pikku Myy ja Vuorenpeikko piipahtivat eilen syntymäpäiväkahvilla ja toivat lahjaksi uuden muumimukin (etualalla). Ihana!



Suunniteltiin pikkujouluja, ja saatiin lyötyä päivä lukkoon. Sovittiin, että tällä kertaa ei laitella jouluruokia, kun viimeksi kävi vähän huonosti... Edellisvuonna Pikku Myy oli näet nähnyt runsaasti vaivaa ja laittanut kystä kyllä, ja minä päädyin oksentamaan kaiken keittiön lavuaariin muiden nauttiessa vielä jälkiruokaa. Ja ei mitään tietoa, missä oli vika. Ehkä tervetuliaisglögi tyhjään mahaan ja "keveän" jouluruoan ankaraa mättöä päälle ei ollut hyvä yhdistelmä???




Mulla on muuten syvä epäilys, että meidän terassin alla on jälleen (ties monettako vuotta) alivuokralainen. Siili sippura, Valpuri nimeltään. Luulisin ainakin, että se on sama tyyppi. Terassin alta kuuluu nimittäin ajoittain sellaista *huum, huum* -ääntä, ja sellaista vähän nuhaista hengitystä, samanlaista kuin meidän rotilla silloin kun niille tuli mykoplasma. Viime kesänä Valpurilla oli ihan selvästi hengityksen rohinaa ja normaalia enemmän tuhinaa, ja nyt terassin alta kuuluu ihan samanlaista ääntä. Mitenkähän se reppana siellä tarkenee, ja miten sen horrostamisen käy kun kelit on joulukuussa edelleen plussan puolella? Nyyh. Toivottavasti se ei herää sieltä kesken unien!




Muutenkin vituttaa tämä luonnon tila. Viime viikonloppuna uutisoitiin taas valaiden joukkorantautumisesta. Ja ei muka tiedetä syytä siihen. Paskat. Käyttäkööt vaan armeijat vedenalaisia ääniluotaimiaan ja siinä samalla tapetaan meren elävät sukupuuttoon. Katsoin tuossa jokunen viikko sitten digiboxilta dokumentin valaiden käyttäytymisestä, ja siinä sanottiin, että Yhdysvaltojen armeija oli myöntänyt (ainakin kerran) heidän käyttämänsä ääniluotaimet valaiden joukkorantautumisen syyksi.



Yle uutisoi sivuillaan seuraavaa:

Merten melusaaste on yhä vakavampi uhka valaille, delfiineille ja kilpikonnille. Pahimmillaan se voi johtaa lajien kuolemiseen sukupuuttoon, sanovat tutkijat.
Tutkijat muistuttavat, että eläimet ääntelevät kommunikoidakseen, etsiäkseen ruokaa ja pariutuakseen. Kun ihmisten aiheuttama melu peittää eläinten äänet, ne eivät enää löydä ravintoa ja niiden käytös muuttuu. Esimerkiksi valasryhmien ajautumisen rannoille epäillään usein johtuvan juuri melusta. Tutkijat vaativat, että ongelmaan tulisi puuttua muun muassa muuttamalla laivojen reittejä ja kieltämällä kaikuluotainten käyttö sellaisilla merialueilla, joilla asustaa uhanalaisia eläimiä. Tuoreen selvityksen mukaan merenalainen, matalataajuuksinen melu on kaksinkertaistunut joka kymmenes vuosi viimeisen 50 vuoden aikana. Samaan aikaan merillä kulkevien alusten määrä on kolminkertaistunut. Reuters, AP




Ja nyt kun sain verenpaineeni taas kiitettävästi koholleen, palajan raatamaan joulukorttitehtaalle. Jossa edelleen on valmiina ainoastaan 1 kortti. Jep jep. Ahkeroitu on!

0 kommenttia: