Herätkää!

Mitä näette tässä kuvassa?


Joskus (onneksi kuitenkin äärimmäisen harvoin) katselen aikani kuluksi uskovaisten kanavaa, ihan vaan hauskuuttakseni itseäni. Tänä aamuna takerruin kuuntelemaan jotain naispuolista "evankelistaa", jolla oli melkoisen hauska tapa puhua ja ääntää sanoja. Ihan suomalainen se kuitenkin oli, ja keskimäärin joka viides paatoksella lausuttu sana oli herra, amen tai hallelujaa hurjasti nousevan intonaation saattelemana (Wikipedia: Nouseva intonaatio on hallitusti tai hallitsemattomasti puhuttaessa tapahtuva väliaikainen äänentason muutos korkeammaksi. Yleensä se on sijoitettu painotukseksi lauseen tai sanan loppuun). Papatuksen kuuntelijat istuivat joko silmät kiinni ja mumisivat puheen aikana itsekseen tai sitten katsoivat kyynelsilmin puhujaa kädet viuhtoen kohti taivaita. Huh huh.


Järkytyin aika pahasti jossain vaiheessa "julistusta", kun puhuja (=sanojen naukuja ja kuiskailija) ilmoitti suuren (ilo?)sanoman: Suomen kansan keskuudessa on käärme! Se käärme on *tattadadaa*


Kalevala.


Kalevala, mitä vittua??? Käärme pesii suomalaisten kirjahyllyissä, kauloissa, korvissa ja ranteissa, ja jumala on nyt kuulemma hyvin pahoilla mielin asiasta. Se oli ilmoittanut puhujalle näin, ja tämä puhuja sitten valisti seurakuntaa että pitää päästä eroon tällaisesta mytologisesta hapatuksesta, joka harmittaa jumalaa. Puhuja itse on joutunut myös luopumaan erinäisistä esineistä, muun muassa tauluista, jotka viittavat tuohon (ilmeisesti saatanasta lähtöisin olevaan) kirjaan.


Voi saakeli, ei pysty edes nauramaan kun vituttaa niin paljon. Tällaisia ihmisiä on ikävä kyllä PALJON ihan julkisissa viroissa, ja se jos mikä on pelottavaa... Pelottavampaa kuin Kalevala -tai suomalaiset perinnekorut.



Kuvassa on siis synnillinen koru, josta pitäisi kai päästä nyt eroon. Ehkä se pitäisi kiikuttaa Tuomiovuorelle ja sulattaa se ikuiseen (kiiras)tuleen? Frodo? Anyone? Who shall carry the necklace?

7 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Voi pyhä jysäys. Perusteliko se evankelista yhtään, että miksi Kalevala on niin pahasta ellei suorastaan itse Perkeleestä ja muutenkin synnillistä mytologista hapatusta?

Ehkä kokoamme riemukulkueen kohti Tuomiovuorta, jokaisella oma kalevalakorunsa taskussaan, riettaimmilla jopa kuvitetty Kalevala-eepos. Voimme vaikka ruoskia itseämme tai toinen toistamme matkalla sinne.

Anonyymi kirjoitti...

Aahahaa, just tuon takia noita ohjelmia kannattaakin katsoa, niin oppii kaikkea uutta XD


Santtu

Anonyymi kirjoitti...

Tää ilmottautuu vapaaehtoseksi Kalevalakorun Ritarisaattueeseen, saattuenimi Slarva!
-Ja ottaa mukaan tuomion tuleen heitettäväksi karhut, lumikukat, käädyt, vellamot, ratsumiehet (herrajumala -anteeksi- meidän kallekin käyttää näitä saatanan heijastimia!) plus kaikki muut mitä ei nyt muista tässä. Uskallanko edes kirjoittaa että hyllystäni löytyy myös Kalevalan avain -opus, joten saankohan nyt kaksinverroin palaa ikuisessa kiirastulessa kun olen yrittänyt Kalevalan sanomaa avata näin radikaalisti? :o
Rupes pelottaan :-D
Valmiina vaellukseen (loppuviikko sopivasti vapaata ehehe) ,Kään akka!

Eija/Tässätalossa kirjoitti...

Hienoa siskot, ehkä saadaan saattue kasaan näillä eväillä! Kuvitettu Kalevala on kyllä erityisen rietas ja syntinen. Samoin kuin Kalevalan avain :)

Ja eihän nuo uskovaiset perusteluja tarvinne. Perusteluksi riittää näet se, että jumala sanoi minulle näin. Mikä sitten erottaakaan uskikset vankimielisairaalassa olevista vaarallisiksi luokitelluista hörhöistä, jotka perustelevat omat pahat tekonsa lähestulkoon samoilla sanoilla??? Ai niin, se pieni ero, että uskiksethan tekevät vain hyviä tekoja...

Elsa kirjoitti...

Voi jumalauta.

Eija/Tässätalossa kirjoitti...

Elsa, ei tuon paremmin voisi asiaa tiivistää.

Poldark-Finland kirjoitti...

No huh, huh....kyllä se pitää paikkansa että joukossa tyhmyys tiivistyy, toisaalta kyllä pelottavaakin, että noihin juttuihin jotkut vielä uskoo...
Sanoo nimimerkki "Syntinen- Talon Sydän koru kaulassaan"