Kevättä odotellessa

Kovasti sitä jo odotellaan kevättä, ja viime viikolla siitä saatiinkin jo häivähdys, kun aurinko paistoi niin kovin lämpimästi ja räystäät tiputtelivat vettä kiivaaseen tahtiin. Tuntui, että linnutkin sirkuttivat jo iloisemmin!


Esittelen tässä nyt yhden mieluisimmista joululahjoistani, jonka sain tietenkin Täti Monikalta:


Kuvassa on siis kukkien siemeniä ja tuskin maltan odottaa, että pääsen niitä keväällä kasvattamaan ja istuttamaan mökillä kukkapenkkiin. Täti Monika on kerännyt siemenet pääosin omasta puutarhastaan, ja nähnyt todellakin vaivaa laittaessaan ne pusseihin ja leikatessaan kukkien kuvia ja istutusohjeita pussien kylkiin. Kerrassaan upea lahjaidea, ei maksa paljon mutta tuottaa taatusti iloa (myös muillekin kuin lahjan saajalle) kesän kynnyksellä!
Mikäli mun istutukset aikanaan onnistuu, saadaan kesäkaudella mökillä nauttia samettikukista, palavasta rakkaudesta, harjaneilikoista, sormustinkukista, maurinmalvasta sekä petunioista.
En millään malttaisi odottaa kevättä!

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Voi, minä yritän epätoivoisesti vuodesta toiseen kasvattaa kukkia. Ne itävät hyvin sisällä ja saan ne kunnialla siirrettyä ulos taimina.. jonka jälkeen ei tapahdu mitään. Ei mitään. Koko loppukesän taimet ovat suunilleen saman näköisiä kuin istutusvaiheessa. Eivät kasva, eivät kuole. Olla möllöttävät. Hyvin harvoin joku kehäkukka sieltä loppusyksystä onnistuu kukkimaan, mutta muut ei.

Susikairan akka kirjoitti...

Ihana lahjaidea! Ja kuinka mieltä lämmittää ajatus siitä, että antaja on ajatellut juuri sinua kerätessään siemeniä ja pakatessaan niitä=)
Voisiko niitä laittaa jo sisälle kasvamaan ja odottamaan kevättä ja kesää, jolloin pääsevät kukkapenkkiin?

Eija/Tässätalossa kirjoitti...

Siskotuu: iik, sitähän minäkin pelkään että onnistun tappamaan kaikki kukat jo heti alkuunsa. Viime keväänä sain ystävältä kosmoskukan siemeniä ja aloitin esikasvatuksen keittiön pöydällä jo hyvissä ajoin. Siihen pöydälle ne sitten kuolivatkin, kun en ehtinyt ajoissa mökille istutuspuuhiin... Että tällainen viherpeukalo se minullakin on :)

Susikairan akka: kts. ed vastaus :) Saa nähdä uskallanko laittaa niitä sisälle kasvamaan... Jos vain heittäis penkkiin keväällä, ehkä silloin olisi pieni mahdollisuus edes jonkun siemenen kukintaan?!

Anonyymi kirjoitti...

Kuules sistö. Tuohon kun lisätään jo minulla olevat siemenet (enkä nyt tarkoita pussillista, jotka aina kulkee mukana) niin kukkaloisto on briljantti. Nimittäin samaiselta Monikalta on mulla kans vaikka mitä. Ens kesänä lyö kukkapenkki tulta. -Pratö-

Eija/Tässätalossa kirjoitti...

Jee! Teepäs mulle listaa mitä sulta löytyy, niin katsotaan pitääkö esikasvattaa ja sitten vois alkaa suunnittelemaan kukkispenkkiä mökille. Paitsi ai niin, onhan sulla nyt oma pihakin jonne vois kukkaloistoa laittaa... ;)