Vanhoja pitsejä (ilman arsenikkia)

Intouduin eilen vihdoin ja viimein värjäämään pitsiliinoja, joita olen ostellut kirppiksiltä ympäri Suomen viime vuoden aikana.


Tarkoitus olisi sommitella nämä pohjakankaan päälle yhteen neulottuna päiväpeitoksi Muumimamman makuukammariin mökille. Nuo eilen värjätyt liinat olivat pääosin valkoisia tai hyvin vaaleita, ja väri on oikeasti hieman syvemmän violetti kuin kuvassa. Niistä tuli kuitenkin hauskasti erisävyisiä, mikä on vaan plussaa mun mielestä. Laitoin pesukoneeseen koemielessä myös pari vähän tummemman väristä liinaa, mutta ne värjäytyivät enemmän ruskean sävyisiksi, joten täytyy vissiin ennen seuraavaa värjäysurakkaa valkaista pussillinen värikkäitä liinoja. Harmi vaan, että siten eri sävyt eivät korostu, vaan kaikista tulee (luultavasti) suht samaa sävyä. Paitsi toki kyllä eri langasta virkatut pitsit värjäytyivät ainakin tässä ensimmäisessä erässä hieman erisävyisiksi, vaikka olivatkin puhtaan valkoisia alunperin. Niin ja voihan sitä hieman kikkailla väriaineen annostuksella. Paketissa luki, että annos riittää värjäämään 600 g kangasta syvän violetiksi, mutta vaaleamman sävyn saa laittamalla 1200 g kangasta. Eilen värjäsin 900 g liinoja yhdellä väripaketilla.
Että näin. Päiväpeittoprojekti jatkuu tulevaisuudessa.
Tänään mennään ennen kuorotreenejä katsomaan yhtä myynnissä olevaa taloa. Rakennettu 1938 ja melko pieni, mutta myyjä kertoi rakennusoikeutta olevan jäljellä vielä reilusti yli 100 neliötä. Käydään siis kurkkaamassa!

6 kommenttia:

Susikairan akka kirjoitti...

No, mutta onpas kerrassaan hurmaava päiväpeittoidea=) Voin vain kuvitella kuinka kiva lopputuloksesta tulee:) Esittelethän sitten senkin täällä?

Kaikkiin projekteihinne lähetän sylikaupalla tsemppiä:)!

Eija/Tässätalossa kirjoitti...

Suuret kiitokset tsempityksestä Susikairan akka!

Päiväpeittoprojekti tuntuu olevan ikuisuusprojekti (niin kuin kaikki muutkin meidän projektit), joten ehkä jo parin vuoden sisällä esittelen tuotokseni täällä :D

Anonyymi kirjoitti...

Miltäs talo näytti? Mä olen koulussa ens viikon, joten en ole maisemissa... :(

Hilla

Eija/Tässätalossa kirjoitti...

Höh, hyvää kouluviikkoa!

Talo oli kiva, olisin voinut muuttaa sinne heti. Täytyy tehdä postaus talon hankinnan vaikeudesta...

Anonyymi kirjoitti...

Hei, olisi kiva jos voisit edistää asiaamme:

Perinteinen idyllisen Puu-Vallilan pihakirpputori sunnuntaina 7.6. klo 10-15, tervetuloa!

Susikairan akka kirjoitti...

Haastoin sinut kertomaan neljä asiaa itsestäsi:)