Haaste

Susikairan akka haastoi eilen tällaiseen urakkaan:


Laita blogiisi kuva ja selitys siita paikasta/asiasta kodissasi mistä et pidä. Mikä sinua ärsyttää/hävettää/ mihin haluat muutoksen. Sen jälkeen haasta 5 muuta blogia esittelemään heidän ärsytyksiään.


Eli tässä tulee meidän kämpän rasittavimmat kohteet:
  • Kuka on keksinyt laittaa vihreän hyttysverkon olohuoneen ikkunaan??? Ihan järkyttävä. Huomasin sitä paitsi viime kesänä, että verkkoon on tullut reikiä ilmeisesti villiviinistä. Hyvin tuli hyttysiä sisälle "kauniista" verkosta huolimatta...

  • Seuraava ongelmakohta eli olohuoneen terassille vievän oven edessä oleva verho. Tästä pitää nyt kertoa vähän taustaakin. Eli ollaan asuttu tässä kämpässä muistaakseni 4 (vai joko siitä on 5?) vuotta, ja saatiin silloin muutettaessa Kakkosanopilta parit verhot ilmaiseksi. Ne verhot olivat ihan kivat, mutta aikojen saatossa rottalapset onnistuivat nakertelemaan ne resuisiksi. Viimeisen kolmen vuoden ajan olen haaveillut uusista verhoista lähes päivittäin, mutta työttömällä ei ole oikein rahaa hankkia uusia ja mieleisiä, eikä kirppiksiltä ole tullut vastaan sellaisia, jotka miellyttäisivät silmää ja sopisivat meidän olohuoneeseen. Muutama viikko sitten annoin periksi ja hain Muumimamman luota vanhat opiskelijaboxin verhoni ja kötöstin ne olohuoneeseen. Ja olin hetken aikaa melko tyytyväinen. Kunnes Basisti kotiin tullessaan kysyi viattomalla äänensävyllä, että kasvavatko nuo kukat noissa verhoissa ihan tarkoituksella alaspäin? Saakeli. Vielä ei ole ollut virtaa kääntää verhoja, joten ne roikkuvat nyt tyytyväisesti alassuin. Kaiken lisäksi verho repsottaa ylhäältä, koska verhotangossa on huonot nipsut ja verho irtoaa jatkuvasti kun ramppaan tupakalla takapihalla. Olkoon niin. Paneudun asiaan ehkä jo ensi viikolla :)

  • Ja vielä ollaan olohuoneessa. Eli nurkassa näkyy pieni ala revittyä tapettia. Ne rotat taas. Nurkasta meni aikanaan televisioantennin johto makuuhuoneeseen, ja siinä oli nakertelemista. Makuuhuoneeseen kuului hyvin, kun innokas siimahäntä haisteli hajuja (!) makuuhuoneen puolelta antenninreiästä käsin. *Nuuh nuuh, syönpä tuosta vähän tapettia ja nakerran myös johtoa, jos pääsisin tätä kautta makuuhuoneeseen leikkimään...*


  • Ja sitten keittiön nurkkaan. Siellä rötköttää vanha ja vino varastohylly, joka suorastaan imee tavaraa itseensä. Sinne nakataan kaikkea mahdollista, ja sitten pari kertaa vuodessa kiroillaan ankarasti ja siivotaan pitkin hampain. Argh!

  • Ja makuuhuoneessa sijaitseva tietokonenurkka: imee myös kaikkea mahdollista, ja on AINA sotkuinen. Ihana vanha hehtaarinäyttö ja tulostin. Karmea tapetti ja boordi. Tietokone makuuhuoneessa. Voi jösses. Need I say more?

  • Kylpyhuone. Siinä hyvää on se, että meillä on erikseen suihkuhuone ja wc, mutta siihen se sitten jääkin. Ihan hirveät muoviseinät ja lattia. Ja vanha ruostunut kamala hirveä hylly. Hyi olkoon!


  • Eteisen pikkulipaston päälle kertyy parissa päivässä vaikka mitä.


No niin. Siinä muutama epäkohta meidän huushollissa. Vihaan vuokralla asumista. Haaveissa on jo ikuisuuden ollut oma talo, mutta tämänhetkinen työtilanne ja yleinen talousennuste ei kyllä yhtään edistä oman kodin hankintaa. Ai niin, Basisti käski ottamaan kuvia naapureista ja laittamaan ne tänne, kun kerroin että pitää kuvata asioita, joista ei pidä. Heh. Jätin sitten kuvaamatta :)

Pahoittelen pitkää postausta, vähän karkasi mopo hanskasta. Haastan edelleen Enparellin, Solutason Elsan ja Sonjan.



8 kommenttia:

Susikairan akka kirjoitti...

Repesin tuolle Basistin naapurikommentille:D Tuo vihreä hyttysverkko on kyllä kieltämättä jännä... Muutenhan teillä oikein kotoisen näköistä. Taitavat tottatotisesti nuo rottaystävät olla melkoisia tapauksia:O Meidän kaistapäinen koira häviää tuhovertailussa 6-0.

Eija/Tässätalossa kirjoitti...

Kotoinen=sotkuinen :) Edesmenneet rottaystävät osasivat kyllä tahtoessaan käyttäytyäkin... pienen hetken kerrallaan!

Anonyymi kirjoitti...

Hih;)Jos mulla olisi oma blogi niin miten ihmeessä pystyisin nyt olemaan laittamatta niitä kaikkia monia kymmeniä epäkohtia kotonani esille...?Suorastaan heräsi mielipuolinen tarve saada laittaa jotenkin "paremmaksi"ja pläjäyttää kuvia täydeltä laidalta...ja voin vannoa,että oma(eli ikuisesti pankin)tupa on pullollansa juuri noita samaisia epäkohtia kerrottuna vähintään kahdella(sen ikuisen velan lisäksi,joka vaan kasvaa kasvamistaan):(Voimia sinne:)

Anonyymi kirjoitti...

Hö,en osaa edes kommenttia jättää oikein,nimeni jäi puuttumaan,eli terveisiä Serkkilikalta:)

Eija/Tässätalossa kirjoitti...

Rakas serkku, senkus pöläytät blogin pystyyn niin saadaan tirkistellä teidän kämpän kaaosta :) Sitä odotellessa, halauksia sinne "etelään"!

Anonyymi kirjoitti...

Sain Susikairasta saman haasteen, joten oli pakko uteliaisuuksissani kurkata tännekin. Joka kodissa pitää olla paikkoja, jonne voi työntää käsistään sälät. Mikäpä sen parempi paikka kuin hyllykkö tai lipaston päällinen...

Eija/Tässätalossa kirjoitti...

Hannele, kiva kun kurkkasit :) Täytyy käydä tsekkaamassa myös sun nurkat...

Anonyymi kirjoitti...

..mutku en jaksa perehtyä näitten blogien pystyttämiseen,enkä varmaan osaiskaan,sitäpaitsi ei mulle koskaan tapahdu muuta kuin ylös,töihin,koira kuselle,kotityöt ja nukkumaan,ehkä välis vähän kudon joten eipä kauheen mielenkiintoinen blogi tulisi olemaan.Paitsi jos täyttäisin sen pelkillä kuvilla täältä trombin pieksemästä kämpästä,siinäpä sitä oliskin ahdistava juttu kerrakseen...taidan vaan lueskella sun kuulumisia,paljon kivempaa:)Halit sinne myös ja rauhaisaa joulun odotusta:)Katja